Izvor: Novine novosadske, 06.Sep.2012, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JKP Stan: Zadovoljni učinkom štrajka upozorenja

Članovi sindikata “Nezavisnost” Javno komunalnog preduzeća “Stan” u Novom Sadu održali su danas jednosatni štrajk upozorenja, tražeći poštovanje kolektivnog ugovora i isplatu ličnih dohodaka u skladu sa tim dokumentom.
Predsednik štrajkačkog odbora i poverenik sindikalne organizacije “Nezavisnost” za to preduzeće Blažo Ilić izjavio je Tanjugu da je zadovoljan učinkom štrajka upozorenja.
“Postigli >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << smo ono što smo planirali. Rukovodstvo preduzeća smo i usmeno i pismenim putem obavestili o našim zahtevima”, rekao je Ilić, dodajući da je u štrajku od oko 100 članova “Nezavisnosti” učestvovalo njih 70, dok su drugi bili na radnim zadacima.
Navodeći da štrajkači traže poštovanje kolektivnog ugovora i isplatu zarada u skladu sa tim ugovorom, on je dodao da čak 130 zaposlenih u JKP “Stan” prima najnižu zagarantovanu zaradu.
“Skrećemo pažnju i sadašnjoj, ali i eventualno novoj gradskoj vlasti, na višegodišnje loše funkcionisanje preduzeća”, naglasio je Ilić, posebno istakavši neispravna sredstva za rad i zastarelu opremu koja, čime je, kako je kazao, ozbiljno ugrožena bezbednost zaposlenih.
Ilić je napomenuo da je štrajkački odbor u stalnom zasedanju, da budno prati sve poteze rukovodstva i da će naredne korake vući u skladu sa razvojem situacije u pogledu rešavanja njihovih zahteva.
Izvor: Tanjug/RTV

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.