Štrajk u užičkom “24. septembru”: Država nam duguje 27 plata

Izvor: Blic, 20.Jan.2014, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u užičkom “24. septembru”: Država nam duguje 27 plata

Zaposleni u Privrednom društvu “24. septembar“ iz Užica jutros su stupili u generalni štrajk, a kao glavni razlog obustave rada navode 27 neisiplaćenih zarada. Prete izlaskom na ulice: Radnici "24. septembra"

Štrajkači za svoje nedaće krive državu, stoprocentnog vlasnika ovog preduzeća u restrukturiranju, koje se bavi izradom i remontom elektroenergetskih postrojenja i objekata.

- Mesečno dobijamo na kašičicu, teko po 10.000 dinara. Kada se sav >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaostatak u isplati sabere, dođe se do računice da nam država duguje dvogodišnju platu, pa i više - kaže za „Blic“ predsednik štrajkačkog odbora Svetozar Prljević.

„24. septembar“ broji 125 zaposlenih, a sa izuzetkom nekolicine radnika angažovanih u Beogradu, na poslovima po udogovoru sa EDB, svi ostali su u štrajku. Narednih dana, najavljuju, protest će iz fabričkog kruga biti preseljen na ulice.

- Od 25. decembra preduzeće zbog dugova prema Elektroprivredi Srbije nema struju. Naša firma ja 1948. godine namenski osnovana da radi za EPS iz koga je izostavljena 2003. Jedan od zahteva je da se „24. septembar“ vrati u sastav EPS-a i da nam ova kompanija odmah uključi struju kako bismo mogli da izvedemo ugovorene poslove. Ponudili smo da dugove za električnu energiju namirimo u naturi, odnosno da odradimo određene poslove za EPS, ali odgovor nismo dobili - navodi Prljević.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.