Štrajk u rudniku Lece

Izvor: Prva.rs, 22.Jan.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u rudniku Lece

U štrajku je oko 400 zaposlenih.Rudnik "Lece" je u vlasništvu kompanije Farmakom iz Šapca.

Rudari su nakon kolektivnog godišnjeg odmora, došli ispred Upravne zgrade rudnika, ali su odbili da siđu u jamu dok ne dobiju plate za oktobar, novembar i decembar. 

Predsednik Samostalnog sindikata zaposlenih u rudniku " Lece" Milić Marjanović, rekao je Tanjugu da će se rudari vratiti na posao kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << dobiju zaostale zarade i kada im se overe zdravstvene knjižice. 

"Počeli smo da štrajkujemo jer nismo primili plate od oktobra, a radni staž nam nije uplaćivan skoro dve godine. Plašimo se da će 400 porodica ostati bez hleba. Oni su nam nudili da počnemo da radimo, ali bez ikakvih garancija da ćemo uskoro dobiti plate", kaže Marjanović.

Rukovodstvo rudnika "Lece" nije moglo da govori o štrajku rudara uz obrazloženje da je generalni direktor otputovao za Šabac i da je samo on ovlašćen za izjave medijima. 

Šabačka kompanija Farmakom kupila je 2008.godine rudnik "Lece" za 9,5 miliona evra posle godinu i po dana obnovila proizvodnju.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Treći dan štrajka u rudniku „Lece“

Izvor: Capital.ba, 22.Jan.2015

MEDVEĐA, Oko 400 rudara Rudnika olova i cinka „Lece“ kod Medveđe treći dan su u generalnom štrajku u koji su stupili zbog neisplaćenih plata i doprinosa. Rudari odbijaju da siđu u jamu dok ne dobiju plate za oktobar, novembar i decembar i dok im se ne ovjere zdravstvene knjižice. Predsjednik...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.