Štrajk u čačanskoj fabrici čipsa Slap

Izvor: Blic, 22.Apr.2010, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u čačanskoj fabrici čipsa "Slap"

Većina zaposlenih u čačanskoj privatnoj prehrambenoj fabrici "Slap grupa" počela je danas štrajk zahtevajući isplatu zarada, doprinosa i putnih troškova. Predsednik Samostalnog sindikata fabrike, koju Čačani zovu "čipsara", Zoran Zečević rekao je agenciji Beta da je u štrajku 90 od ukupno 117 radnika.

Oni od vlasnika zahtevaju isplatu zaostale dve i po plate, uplatu doprinosa za penzijsko osiguranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 2005. godine, uplatu zdravstvenog osiguranja od jula 2009, kao i isplatu putnih troškova za poslednjih 13 meseci.

Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata, u pregovorima sa predstavnikom vlasnika juče nisu postigli nikakav dogovor i radnici očekuju da će se pregovori nastaviti.

Zečević ističe da je poseban problem u fabrici to što je direktor Petar Govedarica pre mesec dana napustio fabriku i sada nema odgovornog direktora sa kojim bi u fabrici mogli da pregovaraju.

Sindikalac je naveo da fabrika koja se bavi preradom, i konzervisanjem prozivoda od krompira i godišnje preradi oko 2.000 vagona krompira, radi u dve smene.

Najpoznatiji proizvodi fabrike osnovane 1962. godine kao PIK Čačak su čips, pire i snek proizvodi.

Prema podacima Samostalnog sindikata, plata radnika u proizvodnji sa najnižom stručnom spremom iznosi 15.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.