Štrajk u Trajal korporaciji ušao u treću nedelju

Izvor: S media, 12.Okt.2009, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u Trajal korporaciji ušao u treću nedelju

Štrajk radnika Trajal korporacije ušao je u treću nedelju, a Odbor fabričkog Samostalnog sindikata jutros je odlučio da od srede, 14. oktobra, zaposleni štrajkuju pred Skupstinom grada Kruševca.

"Tražimo isplatu avgustovske zarade, uplatu poreza i doprinosa za jul i avgust, garanciju države da će prethodni doprinosi biti regulisani, potom troškove prevoza i obezbedjivanje upošljenosti fabrike", ponovio je štrajkačke zahteve predsednik Odbora Samostalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sindikata Trajal korporacije Milosav Vukojičić.

Radnici će, prema njegovim rečima, od srede, 14. oktobra, štrajkovati pred Skupštinom grada, kako bi lokalna samouprava od predstavnika nadležnih državnih institucija, Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj, Ministarstva za rad i socijalnu politiku, Agencije za privatizaciju, zatražila da dodju u Trajal.

U novembru će biti tri godine od kako je najmnogoljidnije kruševačko preduzeće prodato bugarskoj kompaniji Brikel EAR, za oko 12 miliona evra, uz obavezne investicije od 25 miliona evra u prvih pet godina.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.