Štrajk u Jagodinskoj pivari

Izvor: S media, 23.Sep.2009, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u Jagodinskoj pivari

Zaposleni u Jagodinskoj pivari stupili su u štrajk upozorenja, zahtevajući da se hitno formira Upravni odbor firme.

Upravni odbor koji zbog odlaska pet od sedam članova ne radi od juna, izjavio predsednik Samostalnog sindikata Pivare Miroslav Stevanović.

Reč je o članovima Upravnog odbora koji su delegirani u ime Fonda za razvoj kao većinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vlasnika, objasnio je Stevanović i napomenuo da Sindikat zahteva izbor potpuno novog Upravnog odbora a "ne dopunu članova".

Izbor novog Upravnog odbora i Nadzornog odbora traže i manjinski akcionari, koji imaju 35 odsto akcija, a ostalo država, kao i druga dva sindikata u ovoj firmi.

Stevanović je napomenuo da će sutra biti održana Skupština Jagodinske pivare, na kojoj će se doneti odluka šta će se raditi u buduće, a u opciji je i generalni štrajk.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.