Štrajk u Briselu još traje

Izvor: NaDlanu.com, 10.Apr.2012, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u Briselu još traje

Zaposleni u briselskom javnom prevozu u utorak štrajkuju četvrti dan za redom zbog ubistva saobraćajnog nadzornika koje se dogodilo prošle subote.

Uprkos nadama da će se rad nastaviti nakon produženog uskršnjeg vikenda, briselska transportna kompanija morala je da javi da "neće raditi ni jedan metro, tramvaj ili autobus".Belgijska vlada obećala je nove mere poboljšanja bezbednosti na saobraćajnim linijama, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << sindikati još procenjuju njihov mogući učinak.Prošle subote, pretučen je nadzornik pozvan na mesto sudara autobusa i automobila i u bolnici je podlegao povredama. U poslednjih nekoliko godina, sve su češće žalbe zaposlenih u javnom prevozu na agresivno ponašanje putnika.BRISEL, 10. april 2012. (Beta-AP)

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Brisel: Četvrti dan bez javnog prevoza

Izvor: Deutsche Welle, 10.Apr.2012

Štrajk zaposlenih u briselskom javnom prevozu daje efekta. Belgijska vlada odlučila je da zaposli veći broj policajaca i radnika obezbeđenja. Povod za takvu odluku jeste ubistvo saobraćajnog nadzornika u subotu.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.