Štrajk se nastavlja: Radnici Fijata ne odustaju

Izvor: Mondo, 11.Jul.2017, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk se nastavlja: Radnici "Fijata" ne odustaju

Proizvodni radnici kompanije Fijat Krajsler automobili (FCA) u Kragujevcu počeli su jutros 11. dan generalnog štajka na radnim mestima nezadovoljni uslovima rada.

Foto: (MONDO - Petar Stojanović) ilustracija

  Oni su štrajkuju pored montažnih traka za proizvodnju modela "Fiat 500L", koje i dalje stoje.

Zbog potpune obustave rada je proizvedeno 4.400 automobila manje nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je planirano, a obustavljena je i proizvodnja kod većine kooperanata koji matičnu fabriku snabdevaju delovima.

Predsednik o Fijatu: Nije dovoljno 42.000, ali...

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković izjavio je FoNetu da radnici žele hitan početak pregovora o njihovim zahtevima, ali da "druga strana i dalje ne reaguje na apele".

Štrajk se nastavlja i nema naznaka da bi pregovori uskoro mogli da počnu, rekao je Marković.

On je izjavio da će radnici istrajati u protestu sve dok poslodavac ne ispuni njihove zahteve, odnosno dok ne počnu pregovori sa predstavnicima štrajkačkog odbora.

Štrajkači iz "Fijata" nisu došli kod premijerke

Proizvodni radnici FCA su u generalnom štrajku od 27. juna, od kada traže povećanje bruto osnovice za obračun zarada na 50.000 dinara, drugačiju organizaciju posla radi rasterećenja radnika koji rade više operacija, isplatu ostvarenih bonusa efikasnosti i naknadu troškova prevoza za angažovanje van standardnog radnog vremena.
Pogledaj vesti o: Chrysler,   Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Kragujevac: Jedanaesti dan štrajka radnika FCA

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jul.2017

Proizvodni radnici kompanije Fiat Krajsler automobile u Kragujevcu (FCA) započeli su jutros 11 dan generalnog štajka na svojim radnim mestima, pored montažnih traka za proizvodnju modela fiat 500L, koje i dalje stoje. Zbog potpune obustave rada dnevno se gubi 440 vozila, a do sada je proizvedeno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.