Štrajk radnika javnog prijevoza u Frankfurtu

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Mar.2018, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk radnika javnog prijevoza u Frankfurtu

FRANKFURT - Štrajk radnika javnog prijevoza u njemačkom financijskom središtu Frankfurtu poremetio je promet i znatno otežao dolazak na posao brojnim građanima, javlja u srijedu dpa i dodaje da se puštanje u promet linija javnog prijevoza ne očekuje prije četvrtka.

Štrajk je sazvan na poziv sindikata Verdi koji predstavlja 2,3 milijuna radnika. Ovo je najnoviji u nizu štrajkova radnika u javnom prijevozu koji su posljednjih pogodili njemačke gradove. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

Radnici traže najmanje 200 eura veću mjesečnu plaću po radniku, no poslodavci su to odbili.

VGF Frankfurt i Traffiq, dvije tvrtke odgovorne za podzemnu željeznicu i tramvajsku mrežu, obrušile su se na radnike i optužili ih da su svojim zahtjevima gradu i stanovnicima prouzročili velike probleme.

"Štrajkati protiv pozemne željeznice, kičme gradske prijevozne mreže koja je ujedno i potpora lokalnim željezničkim linijama, bolno je za putnike", priopćile su tvrtke.

Stanje u samom središtu grada je mirno, ali autobusi, koji jedini prometuju, su dupkom puni.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.