Štrajk radnika Navipa

Izvor: B92, 19.Nov.2012, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk radnika "Navipa"

Beograd -- Radnici proizvođača alkoholnih pića "Navip" iz Zemuna u stečaju stupili su danas u štrajk, nezadovoljni zbog prekida proizvodnje.

Kako se navodi u saopštenju radnika i malih akcionara "Navipa", štrajk u tom preduzeću s tradicijom poslovanja od 164 godine započet je i zbog spremnosti stečajnog upravnika da podeli otkaze radnicima i "stavi katanac" na "Navip".

Radnici navode da su poverioci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Navipa" jedinstveni u stavu da se nastavi proizvodnja i krene u reorganizaciju, dok jedino izostaje odgovor od države kao većinskog poverioca.

"Poslednjih dana niko se iz vlade ne javlja, dok je stečajni upravnik zatvorio proizvodnju i sve prodajne objekte i pored zaliha robe, sprema otkaze za sve radnike", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je kroz zloupotrebu službenog položaja desetogodišnjeg rukovodstva i kroz, kako se navodi, kriminalnu privatizaciju "Navipa" namerno doveden u stečaj.

Kako se dodaje, kroz razne mehanizme zloupotrebe iz preduzeća je izvučeno na desetine miliona evra, zbog čega su radnici podneli nekoliko krivičnih prijava, koje do danas dan nisu procesuirane.

U "Navipu" je u maju 2012. proglašen je stečaj, svi zaposleni dobili su rešenje o prestanku radnog odnosa, a potom je 160 radnika od 231 dobilo ugovora o radu, a početkom avgusta formirana je Skupština poverilaca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici Navipa stupili u štrajk

Izvor: Beta, 19.Nov.2012

BEOGRAD, 19. novembra 2012. (Beta) - Radnici proizvodjača alkoholnih pića Navip iz Zemuna u stečaju stupili su u ponedeljak u štrajk nezadovoljni zbog prekida proizvodnje...Kako se navodi u saopštenju rad..

Nastavak na Beta...

Radnici Navipa stupili u štrajk

Izvor: Kurir, 19.Nov.2012

Štrajk u tom preduzeću, sa tradicijom poslovanja od 164 godine, započet je i zbog spremnosti stečajnog upravnika da podeli otkaze radnicima i "stavi katanac" na Navip..BEOGRAD - Radnici proizvođača alkoholnih pića "Navip" iz Zemuna u stečaju stupili su danas u štrajk nezadovoljni zbog prekida...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.