Izvor: Blic, 04.Dec.2017, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk nezadovoljnih rudara kod Travnika: Odbijaju da siđu u jamu

Više od stotinu rudara rudnika mrkog uglja Abid Lolić u Biloj kod Travnika odbilo je večeras sići u jamu zbog, kako su naveli, nekorektnog odnosa rukovodstva.

- Rudari neće da idu u drugu smenu, prva smena je izašla. Čekamo direktora, do daljnjeg ljudi neće sići u jamu. U pitanju je više od 100 rudara - rekao je jedan rudar koji učestvuje u ovom protestu, piše N1.

- Zahtevi se tiču malih bodova, hoće s naših leđa da isplate regrese, smanjili su nam bod >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - kratko su poručili rudari koji čekaju obraćanje direktora Abdulaha Garače.

Na mestu događaja prisutni su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

- U krugu rudnika prva i druga smena radnika, negde oko 140 rudara, stupilo u štrajk. Mirno okupljanje nije najavljeno, ali nema nikakvih incidenata - potvrdili su iz MUP Srednjo-bosanskog kantona.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nastavljen protest rudara u Biloj kod Travnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Dec.2017, 10:04

Protest rudara rudnika mrkog uglja Abid Lolić u Biloj kod Travnika nastavljen je i danas. Prema riječima radnika, tri smjene rudara su odbile ući u jamu zbog, kako navode, nekorektnog odnosa rukovodstva rudnika prema radnicima. Ni rudari iz prve smjene nisu željeli ući u jamu dok ne budu riješeni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.