Štrajk na aerodromima u Nemačkoj

Izvor: B92, 24.Jan.2013, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk na aerodromima u Nemačkoj

Berlin -- U borbi za bolje uslove rada i veće plate zaposleni u sektoru bezbednosti aerodroma u Diseldorfu i Keln/Bon stupili u štrajk, koji će trajati do kraja vikenda.

Nemački medji javljaju da putnici čekaju i po sat i po u redovima za kontrolu.

Oko 370 zaposlenih u oblasti sigurnosti stupilo je u štrajk, a njihovu radnu obavezu će, što je moguće brže, popuniti nadležna savezna pollicija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi se izbegli čekanje i gužve.

U Diseldorfu je od jutros anulirano oko šezdeset od dnevno planiranih 560 letova i to, pre svega, na domaćim linijama, dok se letovi prema inostranstvu obavljaju bez problema.

Na manjem aerodromu Keln/Bon situacija je malo bolja, jer je anulirano samo 20 od ukupno 160 letova.

Sindikat Verdi pozvao je zaposlene sigurnosne snage na dvodnevni štrajk, u borbi za bolje zarade sigurnosnog personala, na aerodromima u Severnoj Rajni Vestfaliji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk na aerodromima u Nemačkoj

Izvor: Akter, 24.Jan.2013

U borbi za bolje uslove rada i veće plate zaposleni u sektoru bezbednosti aerodroma u Diseldorfu i Keln/Bon stupili u štrajk, koji će trajati do kraja vikenda

Nastavak na Akter...

Štrajk na aerodromima u Njemačkoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jan.2013

U borbi za bolje uslove rada i veće plate zaposleni u sektoru bezbjednosti aerodroma u Diseldorfu i Keln/Bon stupili u štrajk, koji će trajati do kraja vikenda. Njemački medji javljaju da putnici čekaju i po sat i po u redovima za kontrolu. Oko 370 zaposlenih u oblasti sigurnosti stupilo je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.