Štrajk lekara stažista blokirao bolnice

Izvor: B92, 15.Jan.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk lekara stažista blokirao bolnice

Velington -- Skoro 80 odsto lekara stažista na Novom Zelandu stupilo je u štrajk u državnim bolnicama nakon propalih pregovora sindikata sa vladom o uslovima rada i zaradama

Sindikat lekara ranije je saopštio da spor rast plata i rastući troškovi života nepovoljno utiču na radnike, a nastavnici, medicinski radnici i sudski zvaničnici prošle godine krenuli su u štrajkove tražeći povećanje zarada. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Oni žele da kontrolišu kada mi radimo, kako radimo i gde radimo. Pokušali smo ovo da rešimo bez štrajka, ali nemamo drugi izbor“, rekla je doktorka Debora Pauel, državni sekretar sindikata lekara stažista.

Više od 3.300 lekara stažista od oko 3.700 nisu došli na posao u bolnice i klinike nakon što su propali pregovori prošle sedmice, piše Srna, a prenose Nezavisne novine.

Sindikat traži izmene u plaćanju prekovremenih sati, rada vikendom i noćne smene, kao i postojeće ugovore o radu, jer se, prema novim odredbama, lekarima produžava smena i oni mogu biti prebačeni u druge bolnice bez prethodnog obaveštenja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.