Štrajk advokata je sprega politikanata i tajkuna

Izvor: Beta, 29.Okt.2014, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk advokata je sprega politikanata i tajkuna

BEOGRAD, 29. oktobra 2014. (Beta) - Ministar pravde Srbije Nikola Selaković ocenio je u sredu da štrajk advokata više nije interes profesije, već "sprega politikanata i tajkuna" koji žele da se neki sudski procesi ne završe i da se destabilizuje država.

"Mislim da interes profesije nije taj koji advokaturu drži u štrajku. Imate spregu politikanata i tajkuna. Nekome je cilj da se (biznismen Miroslav) Mišković ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << osudi i uradiće sve što mogu da se taj postupak oteže koliko je moguće", rekao je Selaković za televiziju Pink.

On je povezao štrajk advokata, koji traje 50 dana, sa odlukom Višeg suda da trajno vrati pasoše vlasniku Delta Holdinga Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu Marku protiv kojih se vodi sudski postupak.

"Predsednik Advokatske komore Srbije (Dragoljub Djordjević) je hapšen zbog primanja i davanja mita, a danas je jedan od branilaca u predmetu protiv Miroslava Miškovića, a predsednik Advokatske komore Vojvodine (Srdjan Sikimić) je savetnik Bojana Pajtića, predsednika Vlade Vojvodine i Demokratske stranke", naveo je Selaković.

Ministar pravde je ocenio da su veliki broj advokata časni ljudi, ali su u strahu od advokatske komore koja im preti suspenzijama ako rade.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

“Štrajk advokata je sprega politikanata i tajkuna“

Izvor: Vesti-online.com, 29.Okt.2014

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković ocenio je u sredu da štrajk advokata više nije interes profesije, već "sprega politikanata i tajkuna" koji žele da se neki sudski procesi ne završe i da se destabilizuje država. ..Štrajk advokata je povezan sa suđenjem Miroslavu Miškoviću: Nikola Selaković .. .."Mislim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.