Štrajk: Ugroženo zdravstveno stanje invalida rada

Izvor: S media, 14.Jul.2012, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk: Ugroženo zdravstveno stanje invalida rada

Zdravstveno stanje invalida rada zaposlenih u preduzeću "Šumadija DES", koji već pti dan šrajkuju glađu, je ugroženo i svakodnevno su pod nadzorom lekara, izjavio je danas Tanjugu direktor tog preduzeća Veroljub Bradić.

Prema njegovim rečima, lekari medicine rada svakodnevno obilaze štrajkače glađu, daju im adekvatnu terapiju, a po potrebi ih upućuju u Urgentni centar gde dobijaju infuziju, kao što je juče bio slučaj sa trojicom štrajkača.

"Malaksali >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su i iscrpljeni zbog neuzimanja hrane, a dodatni problem su i visoke spoljne temperature", kaže Bradić koji je i danas apelovao na radnike da prekinu štrajk glađu.

Broj štrajkača glađu sa šest povećan je na sedam, a podršku njihovom protestu dalo im je još dvadesetak kolega koji sa njima borave u hodniku Upravne zgrade, ali nisu u štrajku glađu.

Za sada se ne nazire rešenje za njihove zahteve, jer preduzeće nema sredstava da isplati plate, a nema ni novih ugovora. Direktor je ponovio da sa saradnicima i predstavnicima ministarstva ekonomije čine sve da nađu rešenje.

Bradić je rekao da je neophodna i pomoć lokalne samouprave koja bi, kako je rekao, trebalo da se uključi u obezbeđivanje posla preduzeću "Šumadija DES" koje ima 86 zaposlenih od kojih su dve trećine osobe sa invaliditetom.

Preduzeće "Šumadija DES" proizvodi metalnu galanteriju, a zaposleni su u ovoj godini u dva navrata štrajkovali zbog neisplaćivanja zarada.

(Tanjug, Beta)

Foto: kragujevac.co.rs

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Zamenik ombudsmana obišao štrajkače glađu

Izvor: RTS, 14.Jul.2012

Zamenik republičkog ombudsmana obišao je osmoricu invalida rada u kragujevačkom preduzeću Šumadija DES koji, zbog neisplaćenih pet zarada, peti dan štrajkuju glađu. Radnici su rekli da će štrajk prekinuti kada im budu isplaćene zaostale zarade. ..Goran Bašić, zamenik republičkog ombudsmana,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.