Štrajk: Lufthanza otkazala većinu letova

Izvor: NaDlanu.com, 22.Apr.2013, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk: Lufthanza otkazala većinu letova

Nemački avioprevoznik Lufthanza otkazao je većinu domaćih, evropskih i dugih letova sa šest nemačkih aerodroma zbog štrajka osoblja.

Od gotovo 1.800 planiranih letova za danas, saobraćaće svega 20 kraćih i 12 dugih letova, rekao je portparol kompanije agenciji Frans pres. Iz Frankfurta, koji je glavno čvorište Lufthanze i najveći nemački aerodrom, biće obavljeno svega šest od ukupno 50 letova, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << a iz Minhena će poleteti tri aviona, umesto 17, navodi aviokompanija. Sindikat Verdi, koji zastupa 33.000 zaposlenih u nemačkom nacionalnom avioprevozniku, najavio je za ponedeljak jednodnevni štrajk, pošto je poslednja runda pregovora o platama završena neuspehom. Lufthanza je prošle nedelje odbacila zahtev sindikata za povećanje plata zaposlenima od 5,2 odsto u naredne četiri godine. Sukob oko plata preti da izazove haos u transportu širom Nemačke i dolazi mesec dana nakon što je Lufthanza bila primorana da otkaže gotovo 700 od 1.800 letova zbog poludnevnog štrajka upozorenja. Kratki štrajkovi upozorenja su uobičajena praksa u Nemačkoj, a njihov cilj je povećanje pritiska na poslodavce. Naredna runda pregovora između rukovodstva Lufthanze i zaposlenih zakazana je za 29. april.(Izvor: Tanjug, Novi magazin)

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Britiš ervejz kupuje 36 aviona

Izvor: B92, 22.Apr.2013

London -- Britanski avioprevoznik Britiš ervejz najavio je kupovinu 36 Erbasovih aviona tipa A350, čija je ukupna vrednost 12 milijardi dolara...U saopštenju Britiš ervejza se navodi da je njegova majka firma IAG, u čijem vlasništvu je i španski avioprevoznik Iberija, potpisao memorandum o razumevanju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.