Slučaj državni udar: Optužena počinje štrajk glađu

Izvor: Mondo, 29.Sep.2017, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj državni udar: Optužena počinje štrajk glađu

Optužena za umešanost u pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, državljanka Srbije Branka Milić, izjavila je da počinje štrajk glađu jer smatra da su joj "uskraćena sva ljudska prava".

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

U Podgorici je danas nastavljeno suđenje grupi državljana Srbje, Rusije i Crne Gore, osumnjičenih da su oktobra prošle godine planirali terorističke napade u Crnoj Gori radi nasilng >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << smenjivanja vlasti i sprečavanja stupanja Crne Gore u NATO.

Branka Milić je uhapšena oktobra prošle godine i njoj je sud odbio da ukine pritvor.

Ona se žali na kršenje ljudskih prava u pritvoru i smatra da joj je ugroženo pravo na odbranu.

Milić, članica četničkog pokreta u Srbiji, odbacila je navode optužnice i ocenila da su slučaj režirali specijalni tužilac Crne Gore i vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS), a da su uhapšeni "statisti".

Od početka suđenja saslušano je pet srpskih državljana i svi negirali krivicu.

Bratislav Dikić ide na lečenje

Optužnicom su obuhvaćeni dvojica državljana Rusije - Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, državljani Srbije - Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Na optužnici su i tri državljanina Crne Gore - lideri opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač Fronta, dok se postupak protiv prevodioca te opozicione grupacije, Ananija Nikića, vodi posebno.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Državljanka Srbije optužena za pokušaj puča štrajkuje glađu

Izvor: N1 televizija, 29.Sep.2017

Optužena za umešanost u pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, državljanka Srbije Branka Milić, izjavila je da počinje štrajk glađu jer smatra da su joj "uskraćena sva ljudska prava"...U Podgorici je danas nastavljeno suđenje grupi državljana Srbije, Rusije i Crne Gore, osumnjičenih da su...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.