Sindikat predškolskog vaspitanja štrajkuje u petak i traži povećanje plat

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2015, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat predškolskog vaspitanja štrajkuje u petak i traži povećanje plat

Samostalni sindikat predškolskih ustanova uputio je danas pismo predsedniku Vlade Srbije i obavestio ga da će u petak, 20. novembra, protestovati ispred Vlade Srbije, zbog loših materijalnih uslova.

"Protest će se održati u petak, 20. novembra 2015. godine ispred zgrade vlade sa početkom u 11 sati i trajaće sve dok predsednik vlade Aleksandar Vučić ne primi predstavnike Sindikata na razgovor u vezi sa zahtevima", kaže se u saopštenju Sindikata.

Kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zaposleni u predškolskim ustanovama zahtevaju jednokratnu novčanu isplatu u iznosu od 7.000 dinara, povećanje plata od januara 2016. godine za četiri odsto i smenjivanje ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđana Verbića zbog "neodgovornog i ignorantskog odnosa prema problemima u predškolskoj delatnosti".

Skupština Srbije raspravljala je u četvrtak o isplati jednokratne novčane pomoći od 7.000 dinara za sve zaposlene u osnovnim i srednjim školama, kao i u višem i visokom obrazovanju.

Ministar finansija Dušan Vujoić najavio je nakon revizije aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom da će plate prosvetnim radnicima biti povećane za četiri odsto. On je pojasnio da to neće obuhvatiti zaposlene u predškolskim ustanovama, kao ni jednokratna pomoć, jer u predškolske ustanove u nadležnosti lokanih samouprava, a da se prosvetarima plate isplaćuju iz republičkog budžeta.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.