Sindikat i Bukejlović bez dogovora: Nastavlja se štrajk pravosuđa

Izvor: Capital.ba, 28.Feb.2024, 17:25

Sindikat i Bukejlović bez dogovora: Nastavlja se štrajk pravosuđa

BANJALUKA – Radnici u pravosuđu danas su bili na pregovorima u Ministarstvu pravde RS, ali nikakav dogovor nije postignut, zbog čega će štrajk biti nastavljen, rekao je za CAPITAL predsjednik Sindikata pravosuđa Republike Srpske Siniša Petrović. FOTO: Srna Petrović je naglasio da im je u Ministarstvu na sastanku kojem je prisustvovao i ministar pravde Miloš Bukejlović, rečeno da svi njihovi zahtjevi ne mogu biti ispoštovani. “Za sada nismo postigli nikakav dogovor. Konstatovali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << da je potrebno da nastavimo pregovore i da održimo sastanak u što kraćem roku. Zaključili smo i da je štrajk na obostranu štetu”, kazao je Petrović, te dodao da su radnici spremni i na kompromis. Petrović je kazao da u Ministarstvu vjerovatno nisu očekivali da će ovoliki broj pravosudnih institucija stupiti u štrajk. Iz Ministarstva pravde su saopštili da je neophodno nastaviti pregovore kako bi se intenzivno radilo na rješavanju pitanja koja su do štrajka dovela i pokušala pronaći zajednička rješenja radi prevazilaženja trenutne situacije. Podsjetimo, zaposleni u pravosuđu u Republici Srpskoj jutros su stupili u generalni štrajk. Oni od Ministarstva pravde RS i nadležnih institucija zahtijevaju da im se povećaju plate zbog rasta obima posla i prestane sa diskriminacijom zaposlenih u odnosu na nosioce pravosudnih funkcija po pitanju toplog obroka, regresa i naknade za obračun minulog staža. CAPITAL: Bojana Ninković Чланак Sindikat i Bukejlović bez dogovora: Nastavlja se štrajk pravosuđa се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Šulić: Cijena hljeba u Srpskoj može biti maksimalno 1,9 KM

Izvor: Capital.ba, 29.Feb.2024, 14:38

BANJALUKA – Maksimalna cijena hljeba u Republici Srpskoj može biti 1,90 KM, odlučilo je Ministarstvo trgovine i turizma RS. Foto: Capital.ba “S obzirom na to da nismo mogli postići dogovor sa pekarima po pitanju cijene hljeba, Ministarstvo je donijelo odluku da maksimalna cijena hljeba može...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.