Sindikat Fori tekstila najavio generalni štrajk 8. aprila

Izvor: N1 televizija, 31.Mar.2017, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat Fori tekstila najavio generalni štrajk 8. aprila

Samostalni sindikat "Fori tekstil SER d.o.o." će stupiti u generalni štrajk ukoliko poslovodstvo ove slovenačke firme u Kragujevcu ne ispuni zahteve radnika.

Zoran Lazić, predsednik sindikata u dopisu direktorki Daliborki Milićević poručuje da se nada da će ona "sve ovo na finiji način rešiti i razumeti".

"Posle dva dana ćutanja i izbegavanja radnica i novinara, predsednik sindikata Zoran Lazić je posle zbora radnika, a ne sindikalnog sastanka, na oglasnu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << tablu okačio papir na kome piše da poziva direktorku da zbog ogromnog nezadovoljstva radnika umanjenjem zarada, ispuni sedam zahteva radnica, a da u suprotnom posle 8. aprila sledi generalni štrajk", kaže za N1 radnica Milena Belošević.

Ona dodaje da pored 250 šivačica u bivšoj Zastava Tapacirnici, a sada Fori tekstilu, i  "bele kragne" u administraciji podržavaju njihove zahteve, ali krišom, jer top menadžment vrđi veliku presiju na njih.

"Posle emitovanja priloga o nama na N1, jutros je vršen pritisak na radnice i zaposlene u kancelarijama da nikako ne govore za medije", zaključuje Milena Belošević.

I danas je republička inspekcija rada u kragujevačkoj firmi Fori tekstil, a radnice su na poslu osam sati.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.