Šesti dan štrajka glađu stanara hotela Bristol, Božović: Ministarstvo se igra sa životima

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2019, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šesti dan štrajka glađu stanara hotela Bristol, Božović: Ministarstvo se igra sa životima

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović kazao je danas da se Ministarstvo odbrane igra sa životima vojnih penzionera, odnosno stanarima bivšeg hotela "Bristol" koji već šest dana štrajkuju glađu i koji su 22 dan bez struje.

"Nadležni i dalje ćute", rekao je Božović novinarima u bivšem hotelu "Bristol".

On je kazao da ti stanari u 21. veku nemaju, kako je rekao, zimi grejanje i toplu vodu, kao i da se Zaštitnik građana Zoran Pašalić još nije pojavio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jer, kako tvrdi Božović, nema vremena za to.

"Ministarstvo odbrane je učinilo sve da im zagorča život", izjavio je Božović.

On je naveo da stanovi za stanare tog hotela postoje i da oni ne traže ništa što već nisu imali i dodao da je bivši gradonačelnik Beograda Siniša Mali predao stanove Ministarstvu odbrane da bi se rešilo to pitanje.

"Šta se dogodilo sa tim stanovima", upitao je Božović i dodao da Ministarstvo odbrane preko godinu dana odbija da im da te stanove.

On je rekao da je važno da "svi budu uz te ljude".

Jedan od stanara "Bristola", koji živi sa svojim roditeljima, Želimir Kuljanin kazao je da je neverovatno da se neko na takav način, kako je ocenio, igrad ljudskim životima godinu dana.

"Da li neko treba da umre da bi se nešto dogodilo", upitao je Kuljanin.

On je upitao kako on, kao student, može da u takvim uslovima u kojima trenutno žive može da sprema ispite tokom ispitnog roka koji je u toku.

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je ranije da je jedino rešenje za vojne penzionere smeštene u beogradskom hotelu "Bristol" da prihvate privremeni stambeni smeštaj i usele se u stanove koje su već obišli.

U odgovoru Ministarstva narodnom poslaniku Miodragu Linti, koji u saopštenju Saveza Srba u regionu pozvao Ministarstvo da reši problem stambenog pitanja vojnih penzionera smeštenih u hotelu "Bristol", navedeno je da trenutno za te građane nema drugog zakonitog rešenje osim useljenja u stanove u bloku A, na Vračaru i Zvezdari, kao i da im je ponuđen smeštaj u samačkim vojnim hotelima "Zvezdara" i "Galeb".

U saopštenju je navedeno i da je Ministarstvo odbrane formiralo dežurni medicinski tim koji dva puta dnevno obilazi vojne penzionere u "Bristolu", a da je od 5. septembra, kada su stupili u štrajk, pregledano njih devetoro i utvrđeno je da nemaju zdravstvenih problema.

Vojni penzioneri smešteni u nekadašnjem hotelu "Bristol" u Beogradu stupili su pre šest dana u štrajk glađu koji će po rečima jednog od njih, Dragana Stojanovića, trajati dok ne budu rešeni njihovi stambeni problemi.

Stojanović je tada kazao da je u štrajk stupilo deset porodica koje su ostale u "Bristolu", a koji po ugovoru između države Srbije i kompanije "Beograd na vodi", treba da pripadne investitoru tog projekta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.