Saobraćajni kolaps zbog štrajka

Izvor: B92, 04.Okt.2012, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćajni kolaps zbog štrajka

Lisabon -- Štrajk zaposlenih u javnom prevozu u Portugaliji izazvao je brojne probleme hiljadama korisnika železničkog saobraćaja i autobuskog prevoza u toj zemlji.

Sindikati pozivaju na intenziviranje borbe protiv vladinih mera štednje, a Generalna konfederacija portugalskih radnika planira generalni štrajk 14. novembra.

Vlada desnog centra planira da od iduće godine poveća poreze na dobit kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi ispunila obećanje dato međunarodnim kreditorima u zamenu za pomoć od 78 milijardi evra, prenela je agencija AP.

Železnički saobraćaj je bio u zastoju zbog štrajka inženjera, a lisabonska podzemna železnica je bila zatvorena tokom jutarnjeg špica zbog štrajka. Autobuski prigradski saobraćaj je bio takođe u prekidu.

Tokom vikenda, desetine hiljada Portugalaca izašlo je na ulice Lisabona kao vid protesta protiv novih vladinih mera štednje. Budžetska štednja i ekonomske reforme dovele su do recesije, a stopa nezaposlenosti dostiže 15,9 odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Štrajk paralisao saobraćaj u Lisabonu

Izvor: Capital.ba, 04.Okt.2012

LISABON, Saobraćaj zaposlenih u potrugalskim saobraćajnim preduzećima izazvao je probleme u transportu za hiljade putnika, a sindikati prijete da će pooštriti borbu protiv novih vladinih mjera štednje. Vlada desnog centra ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.