Samopovređivanjem protiv stečaja

Izvor: Glas javnosti, 03.Sep.2009, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samopovređivanjem protiv stečaja

NOVI PAZAR - Radnik Tekstilnog kombinata „Raška“ Zoran Bulatović, koji je u aprilu tokom štrajka odsekao sebi prst, izjavio je juče da će se „naježiti cela zemlja“ onim što su radnici Raške „spremni da učine sebi, ako im bude uveden stečaj“.

- Poručujem Vladi Srbije da će biti svega ovde, ako nam bude uveden stečaj, a imamo najave da su doneli odluku da nas gurnu u stečaj i zapečate >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nam sudbinu - rekao je Bulatović.

On je naglasio da radnici „Raške“ više neće ići u Beograd na bilo kakve pregovore sa vladom.

U krugu „Raške“ okupio se veliki broj radnika koji poručuju da nijednom stečajnom upravniku neće dozvoliti da uđe u fabričke prostorije.

- Nećemo ugroziti građane, ali ćemo naneti bol sebi. Bolje je nekoliko dana trpeti fizički bol, nego godinama psihički - zapretio je Bulatović.

Na pitanje šta će učiniti, njegova koleginica Senada Rebronja kaže da radnici neće otkrivati šta su se dogovorili.

- Kad bismo otkrili šta hoćemo, bili bismo sprečeni. Ćutaćemo za sada, ali ako bude stečaja biće svega - rekla je Rebronja.

Radnici „Raške“ smatraju da bi ovaj kombinat trebalo podržaviti i dati ga na upravljanje Novom Pazaru. Oni tvrde da postoji plan na osnovu kojeg bi nekadašnji gigant ponovo oživeo.  
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.