ŠTRAJK REZERVISTA U VALjEVU: Bradić ekserom probio i desnu šaku!

Izvor: Večernje novosti, 11.Avg.2018, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTRAJK REZERVISTA U VALjEVU: Bradić ekserom probio i desnu šaku!

U subotu uveče nastavljena radikalizacija štrajka glađu rezervista u Valjevu Ljubomir Bradić, lider rezervista, u subotu uveče ekserom je probio desnu šaku, na koju je pričvrstio dva parčeta drveta. Bradić je na takav postupak, kaže, bio primoran zbog lažnih, neispunjenih obećanja nadležnih za poboljšanje prava boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih učesnika ratova. Bradić je i u sredu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ekserom na isti način probio i levu šaku, na kojoj su bila dva parčeta drveta sa ispisanom porukom nadležnima zbog loše situacije u kojoj se nalaze učesnici ratova i njihove porodice. Lekarskom intervencijom u valjevskoj bolnici, ekser je izvađen iz Bradićeve šake. Takođe, Gojko Arsenović (64) iz Valjeva, učesnik štrajka glađu rezervista, sebi je u četvrtak ekserom probio levu šaku.Pročitate još - RADIKALIZOVAN ŠTRAJK GLAĐU REZERVISTA U VALjEVU: Bradić ekserom probio šaku! (FOTO) Ekserom sam probio i desnu šaku, kako bih nadležnima skrenuo pažnju na naše poginule drugove, koji nemaju spomen-obeležje u Srbiji, zbog inata gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića koji neće da naloži sređivanje enterijera spomen-obeležja, koje je polomljeno, a državne i gradske zastave pocepane – kaže Ljubomir Bradić. - Šaku sam probio ekserom za decu palih ratnih vojnih invalida i bolesnih boraca, koji ne mogu da dobiju partijski posao, za borce koji se samospaljuju zbog isključenja struje, zbog selektivne isplate ratnih dnevnica...Pročitajte još - PROTEST REZERVISTA U VALjEVU: Još jedan štrajkač ekserom probio šaku Inače, devet rezervista od prošlog ponedeljka štrajkuju glađu u spomen-sobi Udruženja boraca rataod 1990. godine grada Valjeva. Štrajkači zahtevaju ostavke ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića i državnog sekretara Negovana Stankovića, zbog neispunjenih obećanja i nerešavanja problema boraca. Borci traže isplatu ratnih dnevnica, lečenje teško obolelih ratnih vojnih invalida bez uputa na VMA i u valjevskom Domu zdravlja onih koji nemaju zdravstvenu knjižicu. Zahtevaju istragu protiv onih koji su naplatili veliki novac na ime tužbi za diskriminaciju od kojih, kažu, borci nisu imali nikakve koristi. Traže i desetak radnih mesta godišnje za decu palih boraca, ratnih vojnih invalida i bolesnih i umrlih rezervista, plaćanje duga za struju na rate...Pročitajte još - PROTEST BIVŠIH UČESNIKA RATA IZ VALjEVA: Rezervisti štrajkuju glađuBEZ LEKARSKE POMOĆI? Svi smo u lošem zdravstvenom stanju zbog štrajka glađu, a naročito jer Dom zdravlja u Valjevu odbija da nam pošalje lekarsku pomoć – tvrdi Ljubomir Bradić. - O svemu smo obavestili ministra Đorđevića i očekujemo reagovanje nadležnih.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ratni veteran ekserom probio i drugu šaku u znak protesta

Izvor: Radio 021, 12.Avg.2018, 10:07

Lider ratnih veterana u Valjevu Ljubomir Bradić u subotu uveče ekserom je probio desnu šaku, na koju je pričvrstio dva parčeta drveta...Bradić je na takav postupak, kaže, bio primoran zbog lažnih, neispunjenih obećanja nadležnih za poboljšanje prava boraca, ratnih vojnih invalida i porodica...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.