ŠTRAJK RADNIKA LESKOVAČKE AUTOBUSKE STANICE

Izvor: Kurir, 04.Avg.2011, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTRAJK RADNIKA LESKOVAČKE AUTOBUSKE STANICE

LESKOVAC - Radnici leskovačke autobuske stanice "Gas" započeli su generalni štrajk i blokirali stanicu tako da nijedan autobus ne može da prođe.

Svi radnici, njih 74, traže smenu direktora stanice Ivana Milovca, potisivanje kolektivnog ugovora, isplatu junskih zarada, poništenje ugovora kojim su sve obaveze ranijeg preduzeća "Legas" prenete na "Gas" i uvid u poslovanje firme. Radnici su rampu na ulazu u stanicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vezali žicom.

Predsednik Štrajkačkog odbora Radoica Simonović je rekao novinarima da je u poslednje dve godine "Gas" prešao put od najuspešnijeg do najzaduženijeg preduzeća u gradu.

- Do dolaska Milovca na čelu firme mi smo imali 400 polazaka autobusa dnevno, a sada jedva 250. Gubici se uvećavaju iz dana u dan, svalili su nam na vrat dugove koje nismo napravili, a plate se neredovno isplaćuju. Tražimo od gradskih vlasti da reše ovu krizu jer u protivnom, rampa će dugo ostati vezana žicom - kazao je Simonović.

Direktor Milovac je rekao da je njega na to mesto imenovala Skupština grada i da ga samo ona može razrešiti dužnosti, a nastale probleme objašnjava ekonomskom krizom i velikim brojem zaposlenih.

- Da se domaćinski posluje govori podatak da ukupni prihodi za šest meseci ove godine iznose 28,3 miliona dinara, koji su zbog krize manji za 55 odsto od planiranih, ali rashodi su 26,8 miliona dinara, odnosno, 38 odsto od planiranih. Trošimo koliko imamo, a time ne možemo na vreme da isplaćujemo plate jer je je stanica projektovana za 40 radnih mesta, a primljeno je i radi 74 - objasnio je Milovac.

Autobuskom stanicom, sagrađenom pre šet godina, upravljalo je preduzeće "Legas" koje je poslovalo u okviru gradskog Fonda za razvoj. Zbog nemogućosti da nadalje funkcioniše u okviru Fonda, gradske vlasti su formirale novo javno preduzeće "Gas" i na ovu firmu prenele autobusku stanicu, odnosno imovinu vrednu 1,5 miliona evra, ali i obaveze prema desetak kupaca započetih, a nedovršenih lokala u okviru staničnog kompleksa, koji sada tuže "Gas" za izgubljenu dobit.

Prema evidenciji rukovodstva, sa autobuske stanice svakog dana krene ili uđe u stanicu između 250 i 300 autobusa, sa oko 4.000 putnika.

Štrajkači su spustili rampu oko 11 sati, u momentu kada je ispred stanice čekalo stotinak putnika sa kupljenim kartama.

U toku su pregovori sa predstavnicima grada, posle čega će se verovatno znati kada će biti deblokirana autobuska stanica u Leskovcu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici žicom blokirali autobusku stanicu

Izvor: Studio B, 04.Avg.2011

Radnici leskovačke autobuske stanice "Gas" počeli su danas generalni štrajk i blokirali stanicu tako da nijedan autobus ne može da prođe...Svi radnici, njih 74, traže smenu direktora stanice Ivana Milovca, potisivanje kolektivnog ugovora, isplatu junskih zarada, poništenje ugovora kojim su sve...

Nastavak na Studio B...

Štrajk radnika leskovačke autobuske stanice

Izvor: Glas javnosti, 05.Avg.2011, 07:07

LESKOVAC - Radnici leskovačke autobuske stanice "Gas" započeli su generalni štrajk i blokirali stanicu tako da nijedan autobus ne može da prođe...Svi radnici, njih 74, traže smenu direktora stanice Ivana Milovca, potisivanje kolektivnog ugovora, isplatu junskih zarada, poništenje ugovora kojim...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.