SSSS podržao štrajk radnika Pošte

Izvor: RTS, 10.Dec.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SSSS podržao štrajk radnika Pošte

Savez samostalnih sindikata Srbije podržao je zahteve radnika Javnog preduzeća "Pošta Srbije" koji su obustavili rad i ocenio nedopustivim da tom preduzeće dve trećine zaposlenih ima zarade ispod republičkog proseka.
"Nedopustivo je i neshvatljivo, posebno u situaciji kada ovo preduzeće ostvaruje dobit i puni budžet, da radnici ne učestvuju u raspodeli dobiti", ističe u saopštenju Savez samostalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sindikata Srbije (SSSS).
Ocenjeno je da je "opravdano njihovo nezadovoljstvo i bunt" i navedeno da "rade pod pritiskom, sa smanjenim brojem izvršilaca" dok "na njihove zahteve rukovodstvo preduzeća ostaje potpuno indiferentno i daje obećanja koja kasnije ne ispunjava".
"Stoga, Savez samostalnih sindikata Srbije u potpunosti podržava njihove opravdane zahteve i očekuje da građani imaju strpljenja i razumevanja za nezadovoljstvo poštonoša, šalterskih radnika, dispečera i vozača", poručeno je u saopštenju.
Savez samostalnih sindikata Srbije se nada da će, u interesu radnika JP "Pošta Srbije" i građana, predstavnici Vlade Srbije i predstavnici zaposlenih što pre postići sporazum.
JP "Pošta Srbije" saopštilo je ranije danas da će se dostava penzija na kućnu adresu za 190.000 penzionera obavljati po planu, počev od sutra.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Samostalni sindikat Pošte: Otpor radnika ne posustaje

Izvor: RTS, 11.Dec.2019, 14:01

Povodom jučerašnjeg saopštenja JP "Pošta Srbije", oglasio se Samostalni sindikat radnika Pošte navodeći da radnici koji su u štrajku trpe "najveće represije". . U saopštenju Samostalnog sindikata radnika Pošte navodi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.