SRPS najavljuje radikalizaciju štrajka

Izvor: RTS, 15.Apr.2015, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPS najavljuje radikalizaciju štrajka

Sindikat radnika u prosveti Srbije najavljuje moguću radikalizaciju štrajka ukoliko ministar prosvete Srđan Verbić ponovo oduzme od plate zaposlenima, koji su u štrajku i u međuvremenu ne ponudi Poseban kolektivni ugovor na potpis.
U tom slučaju SRPS će, kako saopštava, organizovati dva sastanka svih predsednika školskih sindikata, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Novom Sadu i Beogradu, koji će neposrednim glasanjem odlučiti o daljoj radikalizaciji štrajka, odbijanju dežurstava na maturskim ispitima i organizaciji novog velikog protesta, krajem aprila, prenosi Tanjug.
Zbog velikog pritiska Ministarstva prosvete i odbijanja od februarske plate, neke škole su izašle iz štrajka, a u nekim je, kako ističu, štrajk oslabio.
"Pored toga, u štrajku je i dalje preko 350 škola u Srbiji", kažu u SRPS-u.
Budući da su to najjači školski sindikati, na ovoj adresi očekuju da će taj broj ostati i opstati, što rukovodstvima SRPS-a i USPRS-a daje realan osnov za dalje planove u štrajku i eventualnu radikalizaciju.
Što se tiče zahteva za vraćanje oduzetog novca radnicima u štrajku, ovaj sindikat kaže da je on već ispunjen, jer je i "sam ministar u medijima rekao da će novac biti vraćen tek kada bude nadoknađena nastava, što smo i tražili".
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.