Rudari u Sarajevu poručuju: Ne budite rudarski gnjev

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Sep.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudari u Sarajevu poručuju: 'Ne budite rudarski gnjev'

Više od 500 rudara rudnika Mrkog uglja iz Zenice i Breze protestvuje pred zgradom Vlade Federacije u Sarajevu. Podršku su im dali i rudari drugih rudnika iz Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon što je blokiran račun ova dva rudnika, jer nisu izmirena dugovanja prema Poreznoj upravi, topli obrok im nije isplaćen, a upitna je i isplata plata. Traže primjenu kolektivnih ugovora, a i nakon pregovora sa Vladom FBIH, dogovor nije postigunt. Rudari nastavljaju štrajk.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Rudari iz Zenice i Breze za 13. septembar najavili generalni štrajk

Izvor: Danas, 10.Sep.2019

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine ostaje pri odluci o stupanju u generalni štrajk 13. septembra, a oko 200 rudara iz rudnika mrkog uglja u Zenici i Brezi odlučilo je da od danas ne izlazi iz jame. Članak Rudari iz Zenice i Breze za 13. septembar najavili generalni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.