Rudari odbili predlog Vlade CG

Izvor: B92, 09.Maj.2013, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudari odbili predlog Vlade CG

Podgorica -- Radnici nikšićkih Rudnika boksita, koji su u jami Biočki stan zatvoreni već 14 dana, odbili su današnju ponudu Vlade o ponuđenoj pozajmici od 320 hiljada evra.

Predstavnik Sindikata i jedan od radnika koji je i sam bio zatvoren u jami, Dragan Dubljević kazao je agenciji Mina-business da su rudari ponuđeno ocenili neozbiljnim.

"Iako je situacija u jami izuzetno teška i zdravlje rudara sve gore oni su odlučni da istraju u zahtevu za isplatom sedam zarada. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kako su kazali, i po cenu života će istrajati", kazao je Dubljević nakon obilaska rudara.

Rudari su od srede prekinuli uzimanje hrane i vode i kontakt s javnošću.

Prema njegovim riječima, Sindikat je svestan izuzetno teške situacije koja se pogoršava iz minuta u minut i iniciraće razgovore sa potpredsednikom Vlade Vujicom Lazovićem, Vladinim predstavnikom u Odboru, Predragom Stamatovićem i resornim ministrima za iznalaženje rešenja.

"Od njih očekujemo i odgovore zašto su odbili da se uz garancije obezbedi traženi novac", rekao je Dubljević.

Predstavnici Sindikata su podsjetili da su od Vlade još 27. februara počeli da traže da im se odobri pozajmica od 320 hiljada euraza koje su nudili duple garancije.

"Iznenađuje zašto tek sada odobravaju pozajmicu nakon što su se rudari zatvorili u jamu i pre toga iskazali čvrsto uverenje da im taj iznos više ne odgovara”, naveo je Dubljević.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikšić: Vlada obećala pomoć rudarima u štrajku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Maj.2013

Crnogorska vlada donijela je u četvrtak odluku da rudarima rudnika boksita u Nikšiću, koji su se zbog neisplaćenih plaća zabarikadirali u napuštenom rudarskom oknu, pomogne s 320.000 eura “kako bi se pokrenula proizvodnja i omogućila dalja eksploatacija rude u tom rudokopu”. Rudari su ranije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.