Rudari Trepče stupili u štrajk

Izvor: B92, 11.Nov.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudari Trepče stupili u štrajk

Kosovska Mitrovica -- Rudari Metalurškog kombinata Trepča u Mitrovici započeli su u štrajk, javljaju prištinski mediji.

Kako navode, povod za obustavu rada je činjenica da im nije isplaćena oktobarska plata kao i loši uslovi rada.To je za radio Slobodna Evropa izjavio Gani Osmani iz Sindikata radnika ovog preduzeća.

"Rudari štrajkuju. Postoje tri glavne tačke ili zahtevi rudara. Plate treba da budu isplaćene do 11. novembra, a mi još uvek nismo primili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << platu, hrana je veoma loša, dok rudari nisu dobili radne rukavice ; čizme ", izjavio je Osmani.

Prema njegovim rečima, štrajk će se nastaviti sve do ispunjavanja zahteva rudara.

Rudari u Trepči kažu da je kompanija u teškoj finansijskoj situaciji zbog lošeg upravljanja.

Trepča je Akcionarsko društvo u kojem je 80 procenata akcija u vlasništvu Vlade Kosova, dok je 20 procenata u vlasništvu zaposlenih u preduzeću i bila je medju najvećim kompanijama u bivšoj Jugoslaviji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.