Ratni invalidi protestvovali u Stajićevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2009, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratni invalidi protestvovali u Stajićevu

STAJIĆEVO - Štrajkački odbor Udruženja ratnih vojnih invalida (RVI) u Zrenjaninu preselio se danas iz svojih prostorija na polje u blizini nekadašnjeg sabirnog centra kod Stajićeva u nameri da spreči Udruženje pravnika "Vukovar 1991" i građane Hrvatske da postave spomen-obeležje na nekadašnjim zarobljenicima JNA.

"Dobili smo dojavu da će hrvatsko udruženje "Vukovar 1991" i pripadnici bivših paravojnih formacija, koji su bili zarobljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u zoni ratnih dejstava, doći ranije nego što je to prvobitno najavljeno 3. oktobra, pa smo zato izašli da ih sačekamo", rekla je Tanjugu predsednica Udruženja RVI Jovanka Pavlović.

RVI su danas na konferenciji za novinare najavili da će 3. oktobra organizovati "veliki protesni skup za obranu države" u Stajićevu i u Torku (nekadašnji Begejci), ako do tada državni organi ne preduzmu mere i ne spreče najavljeni dolazak Vukovaraca i građana iz Hrvatske.

Uz taj zahtev RVI i članovi Štrajkačkog odbora traže od predsednika Skupštine grada Zrenjanina Aleksandra Martona da podnese ostavku, zato što podržava postavljanje spomen-ploče.

Zgrade na farmama Zemljoradničke zadruge u Begejcima, u kojima su krajem 1991. bili smešteni zarobljenici iz Hrvatske, u međuvremenu su srušene, a hangar kod Stajićeva sada je u vlasništvu "Dijamant agrara" i nalazi se u sastavu hrvatskog koncerna "Agrokor".
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.