Rajaner otkazao 250 letova

Izvor: Radio 021, 28.Sep.2018, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajaner otkazao 250 letova

Desetine hiljada putnika pogođene su štrajkom zaposlenih u aviokompaniji Rajaner, zbog kojeg je juče otkazano oko 250 letova.

 Sindikat tvrdi da je jučerašnji dan bio dan najveće akcije koja je do sada preduzeta zbog pritužbi radnika ove kompanije u brojnim zemljama.

Rajaner je saopštio da su štrajkovi uticali na 35.000 putnika, ali da će oko 90 odsto letova saobraćati normalno. Dvadesetak letova iz najvećeg evropskog čvorišta Rajanera, londonskog aerodroma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Stansted, je otkazano, većinom ka Nemačkoj i iz nje. Osam linija iz Mančestera – u i iz Barselone, Berlina, Faroa u Portugaliji i Malage – ne funkcioniše, kao i letovi od Birmingema do španskog ostrva Lanzarote i od britanskog aerodroma Ist Midlend do Malage.

Rajaner je saopštio da radnici štrajkuju u šest od 37 gradova u kojima kompanija ima sedišta i da većina od 400.000 putnika neće osetiti posledice. Aviokompanija je štrajk nazvala „neopravdanim postupkom koji je za žaljenje“ i izvinila se mušterijama. Obustavu rada u mnoštvu zemalja planirali su još početkom ove sedmice piloti i kabinsko osoblje Rajanera. U četvrtak, podsticaj na štrajk je stigao od nemačkih pilota, koji su najavili da će se pridružiti štrajkačima iz Holandije i Belgije. Kabinsko osoblje u Belgiji, Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Portugaliji i Španiji je takođe obustavilo rad.

Sindikati zahtevaju da radnicima budu obezbeđeni ugovori u zemljama u kojima žive, umesto po irskom zakonu, kao što je sada slučaj, a što, kako tvrde, ima negativan uticaj na zaposlene i utiče na mogućnost da dobiju pogodnosti koje pruža socijalna služba.

Autor: Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Rajaner otkazao 250 letova

Izvor: Danas, 28.Sep.2018

Desetine hiljada putnika pogođene su štrajkom zaposlenih u aviokompaniji Rajaner, zbog kojeg je juče otkazano oko 250 letova. Sindikat tvrdi da je jučerašnji dan bio dan najveće akcije koja je do sada preduzeta zbog pritužbi radnika ove kompanije u brojnim zemljama. Članak Rajaner otkazao 250...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.