Izvor: Novine novosadske, 20.Jul.2012, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnicima “Noviteta” povezan radni staž i overene knjižice

Za sada se još uvek ne zna da li će radnici u štrajku u Novitetu održati za danas najavljenu protestnu šetnju do Gradske kuće i Banovine nakon što je juče završen posao povezivanja radnog staža. - Zaposleni više neće imati dve godine nepovezanog staža i razlozi za štrajk više ne postoje – izjavio je Dnevniku pokrajinski sekretar za privredu, rad i zapošljavanje Miroslav Vasin. Zaposlenima su juče, naveo je, overene zdravstvene knjižice za tri meseca, te ukoliko i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << bude štrajka Sekretarijat više neće zalagati svoj autoritet. – Ostavićemo vlasniku Draganu Đuriću odrešene ruke, sada ne kasni nijedna zarada – poručio je Vasin.
Predsednica sindikata “Solidarnost” Gordana Kojić kazala je da zaposleni sada hoće da se uvere da je firma platila doprinose, koje nije uplaćivala poslednje dve godine.
U “Novitetu” je u proteklih dve godine skoro svakog meseca bio štrajk, bar nekoliko dana. Plata je sada u visini minimalca.
“Novitet” je inače založio mašine zbog duga od oko 43 miliona dinara za doprinose za penzijsko osiguranje. Ministarstvo finansija i Poreska uprava su odobrili reprogram duga, a ukoliko Modna konfekcija ne bude plaćala rate iz reprograma država će pleniti mašine.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.