Radnici zrenjaninske Sloge ne odustaju od štrajka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici zrenjaninske "Sloge" ne odustaju od štrajka

ZRENJANIN - Štrajkački odbor preduzeća za gajenje žita i drugih useva "Sloga" iz Preleza nije prihvatio ponudu većinskog vlasnika i direktora preduzeća za prekid štrajka.

Predsednik štrajkačkog odbora Zoran Bilać rekao je agecniji Beta da su većinski vlasnik firme Predrag Živanov i direktor Zlatomir Sremac tek nakon šest meseci odgovorili na njihov poziv.

"Na zahteve Štrajkačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odbora i radnika, većinski vlasnik odgovorio je ponudom da se isplati jedan minimalni lični dohodak i da radnici prekinu štrajk i nastave da rade, a da zaostale lične dohodke naplate sudskim putem", objasnio je Bilać.

Članovi štrajkačkog odbora smatraju da sve što je većinski vlasnik naveo u ponudi nema nikakve garancije.

"Štrajkački odbor, poučen primerima iz predhodnog perioda, nije prihvatio ponudu za prekid štrajka, smatrajući da većinski vlasnik davanjem takve sramne i ponižavajuće ponude, pre svega vređa radnike i vrši pritisak da firmu napuste bez zaostalih neisplaćenih zarada i otpremnine", rekao je Bilać.

On je istakao da se radnici zalažu da se posejane oranice prihrane i zaštite, a da se nezasejane površine poseju.

Oko sedamdesetak radnika "Sloge", koji su u generalnom štrajku od 18. marta, strahuju da bi ukoliko prihvate ponudu većinskog vlasnika i prekinu štrajk, mogli biti prevareni, kao više puta do sada.

U štrajk su stupili zbog pet neisplaćenih zarada i sumnje u nezakonito poslovanje firme, zbog čega su nedavno od opštinskog javnog tužioca Zorana Vucelje zatražili da preispita poslovanje tog preduzeća.

"Sloga" je privatizovana 2004. godine kada ju je kupila jedna mađarska firma, a marta prošle godine preuzeo je Predrag Živanov, sin Miroslava Živanova, vlasnika "Agroživa".
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.