Radnici Železare Zenica počeli štrajk glađu

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2018, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Železare Zenica počeli štrajk glađu

Radnici Železare Zenica počeli su štrajk glađu, pošto u petak nisu uspeli da o svojim problemima razgovaraju sa predstavnicima Vlade Federacije BiH i generalnim direktorom “Arcelor Mital-a” Biju Nairom. Železara u Zenici je od prošle sedmice zvanično u stečaju, a budućnost 340 radnika te kompanije je neizvesna.

Radnici su naveli da im od avgusta nije isplaćena nijedna plata, a da im poslodavac “Arcerol Mital” duguje ukupno 13 plata.

Radnici traže >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pregovore sa poslodavcem u vezi sa isplatom zaostalih plata, kao i sa uvezivanjem staža za poslednjih 16 godina.

"Očekujemo da iz Vlade neko dođe, da nam se obrati. Moje kolege i ja nećemo otići dok nam se neko ne obrati. U stanju smo se zapaliti benzinom", izjavio je za N1 Sarajevo Ramo Dedić, jedan od radnika Železare.

On je kazao da ima dugova za struju, telefon, da je dužan po trgovinama…

"Danas mi dete kreće u školu u 9. razred. Nemam da mu dam za kartu, a kamoli marku za paštetu i kiflu", naveo je Dedić.

Radnici su najavili blokadu puta prema Sarajevu, u koje će, kako su istakli, krenuti peške.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.