Radnici Sloge traže preispitivanje poslovanja preduzeća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2009, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Sloge" traže preispitivanje poslovanja preduzeća

ZRENJANIN - Radnici "Sloge" iz Perleza, koji su u generalnom štrajku od 18. marta, zatražili su danas od opštinskog javnog tužioca Zorana Vucelje da preispita poslovanje tog preduzeća.

Prema rečima predsednika štrajkačkog odbora i sindikata "Nezavisnost" Zorana Bilaća, radnici štrajkuju zbog pet neisplaćenih zarada i sumnji u nezakonito poslovanje firme.

"Prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine u ovo vreme imali smo pune silose i milion evra po završnom računu u plusu. Od tada lizing kućama nisu otplaćivani krediti, račun je u blokadi već pet meseci, a novca nema ni za isplatu naših zarada", kazao je Bilić i naveo da su se radnici obratili i Poreskoj upravi Srbije.

Oko 70 radnika tog preduzeća za gajenje žita i drugih useva strahuje za budućnost firme jer se, kako kažu, ništa ne radi na pripremama za prolećnu setvu. Oni ukazuju da je poljoprivrednim kulturama zasejano oko 1.000 hektara, ali ako se ne obavi prehrana i prskanje, za šta je krajnji rok, ne može se očekivati dobar prinos.

"Ništa se ne radi kako bi se zasnovala nova proizvodnja. Sada smo u situaciji da sami čuvamo imovinu firme, ali uskoro ćemo ostati bez goriva, ističe i registracija na vozilima, a poverioci, među kojima su i lizing kuće, dolaze po svoje", kazao je Bilać.

Regionalni poverenik granskog sindikata "Nezavisnost" Đorđe Đurić rekao je da su radnici primorani da rasvetljavaju nastalu situaciju sa nadležnim institucijama, jer nisu u mogućnosti da pregovaraju sa direktorom Zlatomirom Sremcem i većinskim vlasnikom Predragom Živanovim, sinom Miroslava Živanova, vlasnika kompanije "Agroživ".

On je dodao da radnici što pre treba da znaju da li će "Sloga" ići u stečaj ili ima uslove da nastavi poslovanje.

"Slogu" je 2004. godine kupila jedna mađarska firma i u martu prošle godine prodala je Živanovu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.