Radnici RTV Priština u Zvečanu u štrajku glađu

Izvor: Blic, 22.Maj.2010, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici RTV Priština u Zvečanu u štrajku glađu

Štrajkači Radio televizije Priština koji rade u Zvečanu najavili su da danas počinju štrajk glađu, saopštio je Štrajkački odbor.

Kako je navedeno u saopštenju, štrajkači glađu poštovaće zakonski minimum rada.

Zaposleni u ovoj radiodifuznoj ustanovi koja pripada javnom servisu Radio televizija Srbije štrajkuju od utorka 18. maja zahtevajući rešavanje statusa RTP i isplatu zaostalih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zarada.

Odbor je zatražio da ih u ponedeljak 24. maj prime premijer Srbije Mirko Cvetković i predsednik Borisa Tadića.

U saopštenju je naglašeno da traže da se u rešavanje njihovih zahteva uključe premijer i predsednik Srbije "pošto radnicima dosadašnja objašnjenja i obećanja ne predstavljaju nikakvu garanciju da će se problem i rešiti".

Saopštenje je dostavljeno Vladi Srbije, Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Ministarstvu kulture, Ministarstvu za rad i socijalna pitanja, generalnom direktoru RDU RTS Aleksandru Tijaniću i Izvršnom direktoru samostalnog sektora RDU RTS RTP.

Tijanić o štrajkačima

Generalni direktor Radio-televizije Srbija (RTS) Aleksandar Tijanić rekao je danas da podržava zaposlene u RTV Priština da u pregovorima sa Vladom Srbije reše probleme, zbog kojih su počeli štrajk glađu, ali je naveo da oni nisu više radnici RTS-a.

Tijanić je agenciji Beta rekao da oni "već šest meseci" nisu radnici RTS-a.

"To je faktičko stanje. Oni (zaposleni u RTV Priština) su na socijalnom programu", rekao je Tijanić i dodao da im pruža "punu podršku da u pregovorima s vladom nađu rešenje za svoje probleme".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.