Radnici Pošta odustali od štrajka, dobijaju deo profita

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Pošta odustali od štrajka, dobijaju deo profita

Najavljeni protest i štrajk zaposlenih u Poštama Srbije nije održan danas budući da su ispunjeni njihovi zahtevi koji se odnose, pre svega, na isplatu zarade iz dobiti za 2013. godinu, saopštili su sindikati.

Predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika Zoran Pavlović rekao je da je Nadzorni odbor Pošte Srbije na sednici održanoj pre dva dana doneo odluku o raspodeli zarade iz dobiti po principu 25 odsto zaposlenima, 75 odsto budžetu Republike Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Prosečna isplata po zaposlenom iznosiće oko 35.000 dinara, i to će početi da se primenjuje nakon dobijanja saglasnosti Vlade Republike Srbije, kazao je Pavlović.

Zahtevi sindikata bili su isplata zarade iz dobiti za 2013. godinu i obezbeđivanje optimalnog broja izvršilaca u tehnologiji, naročito poštara, šalterskih radnika, kurira, što će se rešavati u narednom periodu kroz socijalni dijalog, piše u inofrmaciji objavljenoj na sajtu sindikata.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.