Radnici Jumka u generalnom štrajku

Izvor: B92, 11.Sep.2012, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Jumka u generalnom štrajku

Vranje -- Radnici kompanije "Jumko" iz Vranja započeće danas generalni štrajk, odlučila je Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata te kompanije.

Kako je za B92 izjavila Snežana Veličković iz tog sindikata radnici zahtevaju da se uposle svi kapaciteti "Jumka",da im se poveže staž i isplati zaostalih 17 zarada.

Oni takodje traže smenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << menadžmenta, upravnog i nadzornog odbora. Od 1.800 radnika samo njih 350 do 400 radi,a od svih pogona 'Jumka' u Vranju radi samo 'konfekcija'.

Ostali vitalni sektori ne rade.

"ASNS je pozvao sve radnike, bivše radnike i sve koji su po bilo kojoj osnovi oštećeni. Plata u ovoj kompaniji je razlika 1: 10, a obični radnici koji rade za mašinama se kreću od 8, 12, 13 hiljada. Zadnju zaradu smo primili u februaru mesecu. Mi nismo zadovoljni menadžmentom, i tražimo njihovu odgovornost. Jedino tražimo rešenje od lokalne samouprave, vlade, ministarstva i predsednike. Ova firma može da radi, radnici da rade u njoj i dostojanstveno da žive od svog rada", kaže Veličkovićeva.

Od Vlade Srbije, resornih ministarstva i lokalne samouprave ovaj sindikat takodje traži i da se ponište ugovori o prodaji proizvodnih pogona "Trikotaža", "Dorada" i "Konac" italijanskoj firmi "Ditra". Većinski vlasnik Jumka je država, a preduzeće je u restrukturiranju i zapošljava 1.800 radnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici „Jumka“ stupili u generalni štrajk, duguju im sedamnaest plata!

Izvor: S media, 11.Sep.2012

Oko hiljadu radnika Holding kompanije "Jumko" iz Vranja stupilo je danas u generalni štrajk, a pridružili su im se i tekstilci iz pogona Radovnice kod Trgovišta i Poljanice kod Vranja...Radnici su u fabričkim halama jer im obezbeđenje ne dozvoljava da izađu, ali mašine stoje i proizvodnje nema,...

Nastavak na S media...

Radnici „Jumka“stupaju u generalni štrajk

Izvor: Capital.ba, 11.Sep.2012

VRANJE, Oko hiljadu radnika Holding kompanije „Jumko“ iz Vranja i pogona iz Vladičinog Hana, Radovnice kod Trgovišta i Poljanice kod Vranja, danas stupaju u generalni štrajk.   Okupljeni u krugu ..

Nastavak na Capital.ba...

Srbija: Radnici "Jumka" u generalnom štrajku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Sep.2012

Oko hiljadu radnika Holding kompanije "Jumko" iz Vranja i pogona iz Vladičinog Hana, Radovnice kod Trgovišta i Poljanice kod Vranja, danas stupaju u generalni štrajk. Okupljeni u krugu kompanije štrajkači će ispred upravne zgrade pročitati svoje zahteve i pozvati direktora i njegove saradnike...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Sprečen štrajk u "Jumku"

Izvor: OkRadio.rs, 11.Sep.2012

Iako je sindikat ASNS “Jumka” za utorak najavio generalni štrajk i okupljanje radnika ispred Upravne zgrade kompanije, do toga ipak nije došlo.Prema saznanjima O.K. Radija radnici su obustavili proizvodnju, ali im je zabranjen izlazak iz proizvodnih hala uz pretnje otkazima.     U krugu fabrike...

Nastavak na OkRadio.rs...

Radnici Jumka u generalnom štrajku

Izvor: Kurir, 11.Sep.2012

Radnici su u halama jer im obezbeđenje ne dozvoljava da izađu, ali mašine stoje i proizvodnje nema. Generalni direktor Zoran Stošić demantovao da je u fabrici organizovan štrajk i dodao da je plata bila juče..VRANJE - Oko hiljadu radnika Holding kompanije "Jumko" iz Vranja stupilo je danas u generalni...

Nastavak na Kurir...

Rukovodstvo sprečilo najavljeni štrajk u Jumku

Izvor: Beta, 11.Sep.2012

VRANJE, 11. septembra 2012. (Beta) - Poverenica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u vranjskoj kompaniji "Jumko" Snežana Veličković izjavila je da štrajk koji je bio najavljen za utorak u toj kompaniji n..

Nastavak na Beta...

Rukovodstvo sprečilo štrajk u Jumku?

Izvor: Akter, 11.Sep.2012

Poverenica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u vranjskoj kompaniji "Jumko" Snežana Veličković izjavila je da štrajk koji je bio najavljen za utorak u toj kompaniji nije održan, jer ga je rukovodstvo sprečilo

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.