Izvor: S media, 11.Sep.2012, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici „Jumka“ stupili u generalni štrajk, duguju im sedamnaest plata!

Oko hiljadu radnika Holding kompanije "Jumko" iz Vranja stupilo je danas u generalni štrajk, a pridružili su im se i tekstilci iz pogona Radovnice kod Trgovišta i Poljanice kod Vranja.

Radnici su u fabričkim halama jer im obezbeđenje ne dozvoljava da izađu, ali mašine stoje i proizvodnje nema, rekla je predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u "Jumku" Snežana Veličković.

Ona je dodala da su radnici obezbeđenja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zaduženi da prave spiskove onih radnika koji izađu u fabrički krug.

Veličković kaže da su radnici zastrašeni pretnjama dobijanja otkaza, ali da ne odustaju od svojih zahteva.

Pored isplate zaostalih zarada i povećanja sadašnjih minimalno do zakonske cene rada, na spisku od osam zahteva su smena menadžmenta, Upravnog i Nadzornog odbora, povezivanje radnog staža i poništenje ugovora o prodaji pogona Trikotaže, Dorade i Konca italijanskoj firmi "Ditra".

" Poslodavac nam u ovom trenutku duguje 17 plata, a ovo što nam mesecima isplaćuje, po 10, 12, 15 hiljada dinara, nisu zarade već ogledalo poslovnog i moralnog javašluka u Kompaniji", kaže predsednica ASNS.

(Tanjug)

FOTO: Danas

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.