Radnici Goše prekinuli štrajk posle pet meseci

Izvor: Mondo, 14.Sep.2017, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Goše prekinuli štrajk posle pet meseci

Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke prekinuli su petomesečni štrajk, jer su se dogovorili sa kupcima za koje će raditi u narednom periodu, a prvi radni dan biće u ponedeljak, kada svi radnici dobiju novac.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović Sa protesta radnika Goše u Beogradu

Postignut je dogovor o isplati prve tranše za zaposlene u visini od 30.000 dinara, javlja RTS.

Sa rukovodstvom fabrike dogovoreno je da se od prodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << postolja za vagone i plavih putničkih vagona namire sva potraživanja poslodavca prema radnicima.

Goša je privatizovana 2007. godine, kada je postala deo kompanije ŽOS Trnava iz Slovačke, a u martu ove godine prodata je kiparskoj kompaniji "Lisnart holdings limitid" za 4,2 miliona evra.

Radnici fabrike su štrajkovali su zbog neisplaćenih zarada i nepovezanog radnog staža.

Ministar: Pregovori s Gošom "mačka u džaku"
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.