Radnici Goše prekidaju štrajk kad im se uplati 30.000 dinara

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2017, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Goše prekidaju štrajk kad im se uplati 30.000 dinara

Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke prekinuće štrajk kad im bude uplaćeno po 30.000 dinara, kazao je agenciji Beta predsednik Štrajkaškog odbora Milan Vujičić.

"Na sastanku zaposlenih jutros je doneta odluka da počnemo da radimo kad na naše račune bude uplaćeno po 30.000 dinara", kazao je Vujičić.

Kako je objasnio, taj novac bio bi iz kredita Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Srbije, na osnovu ugovorenog posla Goše >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << o prodaji postolja i vagona iranskim železnicama. On je istakao da radnici Goše očekuju da će kad počnu da rade dobiti još jednu uplatu, od po 30.000 dinara.

Štrajk zaposlenih u Goši počeo je krajem marta jer potražuju više od 20 plata.

Dug je nastao u vreme dok je vlasnik Goše bila slovačka firma ŽOS Trnava koja je fabriku u aprilu prodala kiparskoj firmi Linsnart.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.