Radnici Goše prekidaju štrajk: Novac u ponedeljak

Izvor: B92, 14.Sep.2017, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Goše prekidaju štrajk: Novac u ponedeljak

Beograd -- Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke odlučili su da prekinu petomesečni štrajk.

radnici su postigli dogovor sa kupcima za koje će raditi u narednom periodu, a prvi radni dan biće u ponedeljak, kada svi radnici dobiju novac, prenosi RTS.

Postignut je dogovor o isplati prve tranše za zaposlene u visini od 30.000 dinara.

Sa rukovodstvom fabrike dogovoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da se od prodaje postolja za vagone i plavih putničkih vagona namire sva potraživanja poslodavca prema radnicima.

Goša je privatizovana 2007. godine, kada je postala deo kompanije ŽOS Trnava iz Slovačke, a u martu ove godine prodata je kiparskoj kompaniji "Lisnart holdings limitid" za 4,2 miliona evra.

Radnici fabrike su štrajkovali su zbog neisplaćenih zarada i nepovezanog radnog staža.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rešeno je: U ponedeljak radnici "Goše" prekidaju štrajk!

Izvor: BKTV News, 14.Sep.2017

Zaposleni u fabrici šinskih vozila odlučili su da prekinu petomesečni štrajk...Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke odlučili su da prekinu petomesečni štrajk, jer su postigli dogovor sa kupcima za koje će raditi u narednom periodu, a prvi radni dan biće u ponedeljak,...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.