Radnici Autoprevoza nastavili štrajk

Izvor: S media, 29.Dec.2009, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Autoprevoza" nastavili štrajk

Štrajk zaposlenih u čačanskom "Autoprevozu", zbog čega je od juče obustavljen sav gradski, prigradski i medjugradski saobraćaj u i iz Čačka, nastavljen je i danas po podne.

Štrajkačima koji su blokirali autobusku stanicu podršku su danas uputili gradska rukovodstva Samostalnog sindikata i sindikata "Nezavisnost" tražeći da istraju u borbi za ispunjenje svojih zahteva, da im se povećaju plate i poboljšaju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << uslovi rada.

Zamenik gradonačelnika Saša Obradović izjavio je da će lokalna samouprava, ukoliko štrajk sutra ne bude okončan, za obavljanje mesnog saobraćaja angažovati nekog drugog prevoznika.

Sa svoje strane vlasnici "Autoprevoza" iz izraelske firme "Kavin" obevestili su rukovodstvo "Autoprevoza" u Čačku da postoji mogućnost angažovanja vozača i autobusa iz njihovog pogona u Vranju za obavljanje minimuma saobraćaja na području Čačka.

Čačanski "Autoprevoz" je privatizovan 8. marta 2007. godine kada je novi većinski vlasnik postala izraelska kompanija "Kavim" iz Tel Aviva, koja je kupila i srodna preduzeća iz Vranja, Novog Pazara i Raške.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.