Radnci FAP-a nisu se dogovorili, sutra štrajk

Izvor: B92, 22.Feb.2016, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnci FAP-a nisu se dogovorili, sutra štrajk

Priboj -- Zaposleni u Fabrici automobila Priboj najavili su da će početi generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, jer su pregovori sa Vladom bili neuspešni.

Predsedniku Štrajkačkog odbora Miroslav Mršević kazao je agenciji Beta da najavljeni štrajk nema nikakvu drugu svrhu, osim pokušaja omogućavanja funkcionisanja FAP-a i održavanja egzistencije zaposlenih.

On je kazao da je razlog štrajka kašnjenje u isplati zarada kao i predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade Srbije da se radni staž poveže u minimalnom iznosu samo onim radnicima koji su napustili preduzeće.

Prema rečima Mrševića, radnicima su od oktobra prošle godine isplaćene samo dve plate iako im je bilo obećano da će im zarade od tada biti isplaćivane u kontinuitetu, a do tada im je već kasnila isplata devet zarada.

"Razlog pokretanja generalnog štrajka, pored obećane isplate zaostalih zarada i povezivanja radnog staža, je i potpuna neizvesnosti dalje sudbine FAP-a, odnosno, šta će biti sa fabrikom i radnicima nakon 31.maja ove godine, kad prestaje zaštita od naplate poverioca", kazao je on. Mršević je naveo da je u FAP u zaposleno 650 radnika, a sa zavisnim preduzećima ih ima oko 900.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.