RGZ: Zaposleni u katastru bez odmora u maju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RGZ: Zaposleni u katastru bez odmora u maju

Zaposleni u službama za katastar nepokretnosti koje su bile u štrajku, neće moći da koriste godišnje odmore tokom maja dok se ne saniraju posledice obustave rada. Cilj je, navodi se u saopštenju Republičkog geodetskog zavoda, da se smanji šteta naneta građanima, izazvana blokadom katastara i da se, bez odlaganja, nadoknadi propušteno tokom trajanja štrajka.

"Uvođenjem Uredbe i Odluke o minimumu procesa rada odblokirani su katastri koje su štrajkači uzurpirali i tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naneli nemerljivu štetu građanima, privredi i državi. Preduzete mere ne sprečavaju da se štrajk nastavi, ali su omogućile da budu zaštićena Ustavom zagarantovana prava građana da slobodno raspolažu svojom imovinom", piše u saopštenju koje je potpisao direktor Borko Drašković.

Navodi se da je analiziran rad svih službi katastra u Srbiji i utvrđeno da je došlo do zloupotreba prava na štrajk zbog čega je, dodaje se, rukovodstvo RGZ-a podnelo krivične prijave protiv vođa štrajka Prvom osnovnom tužilaštvu i Višem tužilaštvu.

Kažu da se u pojedinim medijima nastavlja "širenje neistina o štrajku" i ističu da je u petak, 19. aprila, u štrajku bilo 4,4 odsto od ukupnog broja radno angažovanih.

"Petog dana primene Odluke o minimumu procesa rada za štrajk se izjasnilo 99 zaposlenih koji su raspoređeni u 17 službi za katastar. U tim službama organizovan je proces rada u skladu sa Uredbom i Odlukom. U 147 službi rad se sprovodi u punom kapacitetu", navodi se u saopštenju.

Podsećaju da je minimum procesa rada tokom štrajka uveden prvi put u RGZ-u i da je na taj način, kažu, sprečen svaki pokušaj blokade katastra i uskraćivanja ustavom zagarantovanih prava građanima.

Sa druge strane, navode, time se ne ugrožava pravo zaposlenih na štrajk.

Dodaju i da štrajk zaposlenih ne utiče na prijem zahteva preko eŠaltera, jer je, objašnjavaju, sistem tako organizovan da prima zahteve 24 sata tokom sedam dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Krivične prijave protiv vođa štrajka u katastrima, radnici bez odmora u maju

Izvor: Radio 021, 23.Apr.2019, 07:18

Zaposleni u službama za katastar nepokretnosti koje su bile u štrajku, neće moći da koriste godišnje odmore tokom maja dok se ne saniraju posledice obustave rada, piše u saopštenju koje je potpisao direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković...Cilj je, kako se navodi, da se smanji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.