RADNICI UZ SURDULICE GAĐALI NOVINARE RTS

Izvor: Kurir, 05.Nov.2010, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADNICI UZ SURDULICE GAĐALI NOVINARE RTS

SURDULICA - Stotinak radnika kompanije "RS Partners PES" iz Surdulice, koji su u štrajku već šest meseci, danas su gađali kamenicama i verbalno napali snimatelja dopisništva RTS u Vranju Igora Ivanovića, a drugim novinarima su pretili da će

SURDULICA - Stotinak radnika kompanije "RS Partners PES" iz Surdulice, koji su u štrajku već šest meseci, danas su gađali kamenicama i verbalno napali snimatelja dopisništva RTS u Vranju Igora Ivanovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a drugim novinarima su pretili da će polomiti fotoaparate i nazivali ih pogrdnim imenima.

Novinarske ekipe su u ovu fabriku došle na poziv radnika koji su se, nekoliko dana unazad, peli na krov zgrade, pokušavajući da skrenu pažnju na svoje višemesečne proteste. Novinari su pokušali da objasne kako su tu da rade svoj posao, a policija, koja je obezbeđivala protest, trudila se da ne dođe do fizičkog obračuna.

Član štrajkačkog odbora Violeta Đorđević ovakvo ponašanje opravdala je time da je "ljudima dozlogrdilo" i da "nikoga nije briga što oni mesecima štrajkuju".

Radnicima se nije dopalo to što RTS i drugi novinari u svojim izveštajima prenose i izjave poslovodstva fabrike. Vranjski novinari najavili su da više neće izveštavati o ovom štrajku zbog napada radnika na njihove kolege.

Kompanija "RS Partners PES" je najveći proizvođač elektromotora za automobile u regionu i do kraja 2007. godine radila je u sastavu kragujevačke "Zastave". Tada je prodata firmi "RS Junajted Partners grup" iz Beograda po ceni od 87 miliona dinara, a kupac je bio u obavezi da investira 3,2 miliona dinara.

Radnici su u štrajku od 4. maja ove godine i traže isplatu zaostalih zarada i poništenje privatizacije.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Štrajk policije

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Verbalni napad na ekipu RTS-a

Izvor: RTS, 05.Nov.2010

Grupa radnika štrajkača sprečila ekipu dopisništva RTS-a iz Vranja da snima protest ispred fabrike "Zastava Pes", u Surdulici. Štrajk obezbeđivala policija. Tokom večeri štrajkači poslali izvinjenje, u kome stoji da su prilično nervozni zbog šestomesečnog štrajka. ..Dopisništvo RTS-a iz...

Nastavak na RTS...

Radnici gađali novinare RTS

Izvor: Glas javnosti, 06.Nov.2010, 06:59

SURDULICA - Stotinak radnika kompanije "RS Partners PES" iz Surdulice, koji su u štrajku već šest meseci, gađali su kamenicama i verbalno napali snimatelja dopisništva RTS u Vranju Igora Ivanovića, a drugim novinarima su pretili da će polomiti fotoaparate i nazivali ih pogrdnim imenima...Novinarske...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.