Prvi put posle više od 20 godina odložena je dodela nagrada Emmy

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 22:15

Prvi put posle više od 20 godina odložena je dodela nagrada Emmy

Prvi put u više od 20 godina odložena je ceremonija dodele prestižnih nagrada Emmy, donosi Variety. 75. dodela nagrada Emmy trebalo je da se održi 18. septembra ove godine, a do odlaganja je došlo zbog štrajka Sindikata glumaca (SAG-AFTRA) i Udruženja američkih scenarista (WGA).

Iako ovo odlaganje nije neočekivano s obzirom na to da se Holivud "ugasio" usled štrajka, ovo je prvi put nakon 2001. godine da je došlo do odlaganja ceremonije, koja se održavala čak i za vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pandemije koronavirusa. 2001. godine je došlo do odlaganja ceremonije s septembra na novembar zbog terorističkih napada koji su se dogodili 11. septembar.

Akademija filmskih umetnosti i nauka se nada da će ceremonija biti odložena za novembar ove godine, ali televizijska kuća Fox pretpostavlja da će se ceremonija održati tek u januaru 2024. godine jer se ne nazire kraj štrajka u skorijoj budućnosti.

Prema pravilima SAG-AFTRA-e, glumci koji su deo sindikata ne smeju da učestvuju u dodelama nagrada i promocijama svojih filmova. Dolaskom na dodelu nagrada glumci bi rizikovali svoju karijeru jer bi mogli biti izbačeni iz sindikata.

Ipak, znalo se dogoditi da se glumci pojave na dodelama uprkos štrajku. Najbolji primer toga je pokojni Pauers But, koji je tokom velikog štrajka iz 1980. godine jedini došao da primi nagradu Emmy. Butu je Holivud to na kraju oprostio i imao je relativno uspešnu karijeru - pojavio se u serijama Deadwood i Nashville i filmovima Sin City i The Avengers.

Još nije poznato ko će biti voditelj dodele, ali zna se da će na ceremoniji raditi produkcijska kuća Jesse Collins Entertainment. Ovogodišnjom dodelom Emmyja dominiraju HBO-ve serije Succession, koja je dobila čak 27 nominacija, The Last of Us, koja je dobila 24 nominacije, i The White Lotus, s 23 nominacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.