Prvi dan škole počeče štrajkom

Izvor: B92, 29.Avg.2019, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi dan škole počeče štrajkom

Beograd -- Prvi radni dan nakon letnjeg raspusta u nekim školama počeće štrajkom, pišu Večernje novosti.

U obrazovnim ustanovama koje se odluče na obustavu rada, časovi će biti skraćeni na 30 minuta, saopštila je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Glavni zahtev prosvetara je hitan nastavak pregovora i stupanje na snagu pravednih platnih razreda, koji će popraviti položaj zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u obrazovanju.

U izjavi za "Novosti" predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Jasna Janković rekla je da je ovo jedini način da dopru do onih koji odlučuju. "Štrajk je jedini način da dopremo do onih koji u državi odlučuju. U Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja imamo zakazan sastanak. Zahtevaćemo da se razgovori o platnim razredima nastave, jer je ostalo mnogo nerešenih pitanja", istakla je Jankovićeva.

Ona navodi da je prošle jeseni bio postignut dogovor o platnim razredima i da su prosvetari mislili da potrebe za štrajkom više neće biti, ali da je primena zakona o platnim razredima stalno odgađana, poslednji put za 1. jul 2020. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.