Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2015, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest prosvetara u Srbiji 17. marta

Dogovor ministarstva prosvjete Srbije i dva reprezentativna sindikata prosvjetnih radnika koja su u štrajku nije postignut i štrajk se nastavlja.

Prosvjetari najavljuju veliki protest 17. marta u Beogradu, a ministar Srđan Verbić kaže da neće biti promjene sporazuma koji su potpisala dva druga prosvetna sindikata.

Verbić je potvrdio da nema dogovora sa preostala dva sindikata i precizirao da sindikati traže dodatne garancije, ali je naglasio da se ponuđeni sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << neće promijeniti.

On je dodao da Ministarstvo prosvjete stoji na stanovištu da treba omogućiti i predstavnicima "ova dva sindikata da dobiju beneficije koje im nudi Poseban kolektivni ugovor".

Verbić je rekao da je umanjenje zarada prosvjetarima koji su štrajkovali po zakonu.

Štrajk u prosvjeti počeo je 17. novembra, a sindikati u štrajku najavili su za 17. mart protest u Beogradu.

Komentarišući najavljeni protest, Verbić je ocijenio da je riječ o "političkom protestu".

"Ako je jedini razlog za štrajk što nemaju dovoljno garancija Vlade Srbije za ono što već piše u Sporazumu, onda to svakako nije štrajk već nešto drugo", zaključio je Verbić.

Prosvjetari su odgovorili da nemaju veze sa politikom i poručili da će štrajk biti nastavljen bez obzira na oduzimanje dijela plate.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

"Neka režu plate, mi štrajkujemo"

Izvor: OkRadio.rs, 09.Mar.2015

Dogovor ministarstva prosvete i dva reprezentativna sindikata prosvetnih radnika koja su u štrajku nije postignut i štrajk se nastavlja. Prosvetari najavljuju veliki protest 17. marta u Beogradu, a ministar Srđan Verbić kaže da neće biti promene sporazuma koji su potpisala dva druga prosvetna...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.